29 Haziran 2013 Cumartesi


Çalışkan Karınca ve Arıların Dünyasında Neler Oluyor?  

 

Habere göre Amerika’da küçük karıncaları hızla ürediği ve özellikle elektronik aparatların içinde çoğalarak yangına neden oluyorlarmış. Klima filitresinlerinde hızla çoğalan ve zor temizlenen bu hayvanların bir tel inceliğindeki vücutları kısa devreye neden oluyormuş.

Canlı işlevinde robotik araçlar geliştiren sibernetik dünyanın,

etkisiyle bazı canlı türlerinde ki azalma, dikkat çekici biçimde artıyor.

Arıların koloniler halinde azalmasını, canlılar ile doğa arasındaki dengenin bozulmasını araştıran ilgililer, karıncaların tüm aletleri istila edecek biçimde artışına şahit oluyor.

Oysa bilme ve bilgilenme kapasitesi eskiye göre çok genişleyen insanın bu kadar gerçeği algılama ve değerlendirme kapasitesi henüz yeterince gelişmedi.

İnsandan insana iletişim artışı umulanın tersine, aklıyla dünyaya sahip olan insan’ın, birbirine dönük zihinsel dikkatinin, diğer canlılara ve doğasal değişimlere yeterince yönelmediği ancak doğasal yıkımlardaki artışın ayrımına vardığı görüiüyor.

Neyi ne kadar bileceğimizi tayin eden yönetimsel tutumlar, zaten neyin kimince bilinmesi gerektiğini, olan biten her şeyin kader gibi algılanmasını sağlayan masalları uykudan önce ve sonra anlatıp duruyor.

Masalların cazip dünyasıyla bilmediklerinin farkında olmadıkça bildiklerini yeterli sayan insanlar, kendilerini de, dünyayı da, mahvetmeye devam ediyorlar.

Sevgi Özkan

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder