1 Mart 2013 Cuma


Papa Helikopterle Gözden Kaybolunca  

 

Hırıstiyan aleminde kimileri gökten gelecek kurtarıcı beklerken bir mezhebin yer yüzündeki temsilcisi sayılan Papanın bir helikopterle görevinden ayrılıp kalabalıkların gözünde göğe yükselmesi karışık duygular yaşatıyor olmalı.

Papanın tanrıya danışıp makamından affını istemesi pek çok inançlının umudunu sarstı mı bilinmez ama Vatikan’dan dini yetkili birinin medyaya verdiği demeçle, gelişen dünya şartlarında Papalık görevinin zorlaştığını açıklaması, pek çok şeyi anlatıyor. Bu açıklamanın aşağıda kalanları ne kadar tatmin ettiğini de bilemiyoruz zira Papanın kendilerine bir çeşit ne haliniz varsa görün dediğini de düşünmüş lınganlar da mutlaka vardır.

Özellikle böyle kutsal kurumlarda yolsuzluk veya cinsel taciz gibi kabahat ve günahların bu çağın iletişim sistemleriyle deşifre edilmesinin, tüm dokunulmaz kurum ve yönetimleri zorlaması zamane gerçeği olarak tüm inanç ve güven sistemlerini etkiliyor.

Tüm açıklama gerekçelerine rağmen bazı münasebetsiz(!)yorumlamalarla bu makam terkine, yavaşça tüymek diye bakılmasının önlenemeyeceği bu durumda; Kitap yazmış entelektüel biri olduğu da söylenen Papa’nın bundan sonra yaşamını nasıl geçireceğine dair söylenenler, gayet insani konuları içeriyor. Dün, Kedilerini de yanında götüren Papa’nın sabahları bundan böyle piyano çalacağı ve diğer insanlar gibi markete gideceği ve en çok yapmak istediği şeyin bu olduğunu medyadan öğreniyoruz.

Papa dinden mi yoksa liderlikten mi sıkıldığı söylenemeyeceğine göre, tüymek değil ama parmaklarının ucunda bu makamı terk etmesi kimseye anormal gelmemeli.

Yerine seçilecek biri olduğuna göre şimdilik çok da aykırı bir şey yaptığı da söylenemez, Yeter ki bundan sonra bu iş adet haline getirilmesin. Pek çok kişi için de esas korkutucu olan belki de işin bu yanı.

Papa’ya yeni yaşamında mutluluklar dilemeliyiz.

Sevgi Özkan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder