5 Aralık 2012 Çarşamba


Cafer’liğin Ağır Mesaisi

“Cafer bez getir” sözündeki Cafer, sıkışılan acil durumlarda yardıma  koşup durumu düzeltmeye zorlanan birigibi algılanır.
Yaşamın İnsanları Cafer durumuna düşürdüğü veya düşürüldüğü pek çok durum var. Politik yaşamda da Caferlik duruşunu benimseyenlere rastlanıyor.
Özellikle siyasi sorumluların tartışma yaratan sorumsuz demeçlerinden sonra hasar giderici Cafer’ler, birer birer ortaya çıkıp durumu yatıştırırlar. Özellikle başkan konumunda olanların kendi inisiyatifleriyle devlet yönetme inisiyatifini karıştırdıkları ve kendi eksilerini göz göre göre oluşturdukları durumlarda ortaya çıkan Caferler çağırılmadan gelip devreye girerler. Anlaşmazlıklarda  arabulucu  olmakla karıştırılmayacak biçimde ortalık temizleyici olan Cafer’lerin işlerinin gittikçe zorlaştığı görülse de, telafi kültüründe yaverlikten ve yeminli çevirmenlikten öte, getirisi bol bir uğraş olduğu için caferler çoğalıyor gibi. Acaba? Zira artan caferlik sirkülasyonu, sayı yetmezliğinden mi durumun kaldırmazlığından mı tam anlaşılamıyor.
Sevgi Özkan
 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder