14 Aralık 2012 Cuma


Adaletin değil, cehaletin gücüyle karşıkarşıya kalmak! 

Pek çok davada tanık olunanlarla zedelenen adalet duygusu, yargılamalarda gözle görülür yanlışların artmasıyla , çoğunluğun paylaştığı bir rahatsızlığa dönüşmeye başladı.
Başından beri kasti tutum olarak görülebilecek çelişkili uygulamaların, basit usul hatası diye geçiştirilerek yeterince önemsenmemesinden buralara gelindiği unutulmamalı.

Uzun süredir"kedidir kedi", vurdumduymazlığıyla geçiştirilen usul hataları, yırtıcı kaplan gücüyle herkesi sindirince, durum açığa çıkıyor.

Derin suçlular araştırılacak diye beklenenlerin yerinde nelerin olduğunu ve de gerçek suçluları yargılamak diye nasıl bir tiyatro oynandığı çoğu kişi tarafından yeni yeni algılanmaya başladı.
Baştan beri doğru yolda ilerlendiği iddiasında olanların artık yanılgılarını kabul etmekte zorlandıklarını döneme gelindi. Şimdi de, kedinin yerini alan kaplanın yine de iyi eskiye göre daha iyi olabileceği gibi adaletten dem vuran gülünç manevralar sergiliyorlar.
Haklılar çünkü, yanlış kazanların alevini yellediklerini en iyi kendileri görmeye başladıklarından değerlendirmeleriyle oluşturdukları yanlış kamuoyunun sorumluluğunu duymaya başlamış olmalılar.

Her tartışmada yüksek sesle sergiledikleri meydan okumalar, yavaş yavaş sessiz itirazlara dönüyor. Burada farkına varmadıkları cehaletlerinin gücüyle ne kadar yol alınacağını da görmüş oluyorlar.
Nasıl görüldüklerinin tam da farkında olmadıklarından durumu idare ettiklerini sanıyorlar ama fena halde yanılıyorlar.

Sevgi Özkan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder