30 Ağustos 2014 Cumartesi

Küfür Atmak daha kibarmış meğer(!)
İktidarın yaşamlarını doğrudan etkileyen olumsuz pek çok uygulama ve sonuçlarından endişe duymayanlar muhalefete gönüllü danışmanlık yapıp akıl öğretmeyi vatan görevi sanıyorlar. İktidara akıl vermeye çekinenler, muhalefete akıl vermeyi çok seviyorlar. Gerçekleri anlamak için onlara önerdiklerini uygulattırmak etkili olur da, olan partiye olur.
Bunca engelleme ve baskı yüzünden ne yapıp edildiğini bilmeden "muhalefete ne yapıyor?" diye muhalefet edenlerin, bu önerilerine uyulsaydı, ortada eleştirilecek bir muhalefet bile kalmazdı. Tüzük atılmasını sorun edenlerin, neden tüzük atıldığını sorun etmeyenlerin üstünde durmayı önemsemek yanlısı olsalardı o tüzük atılmazdı. Elden verilseydi akılda kalmazdı. Ve "bu işler olurken muhalefet neredeydi, sesini bile çıkarmadı" koroları zeytinyağ gibi gerçek doğrunun üstüne çıkarılırdı.

Her ağzını açışta sağa sola ağır ve hakaretimsi laf atılmasını başarılı iktidar politikası sayanların, atılan kitapçığı küfür saymaları ülkede ki değer ve fikir erozyonunu gösteriyor. Özetlersek, itiraz eden tarafa başka davranış şıkkı bırakmayan bu davranışa şık olmamış demek de şık olmuyor maalesef.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder