3 Aralık 2013 Salı


Meğer Kavganın Tarafları Çoktandır Birbiriyle Uğraşıyorlarmış

Yaşadıklarımız neymiş anlamak için epey veri birikti.
Dışarıda kalanlar için yaşanırken sezilse de tam anlaşılmayan pek çok olay, karşıda yekpare bir taraf gibi duranların birbirlerine düşmesiyle aydınlanmaya başladı.
Kavga yetki paylaşımı mı, yapılan hataları birbirire fatura etme mi, tam anlaşılmasa da bir türlü durulmuyor.

Tepedekilerden başka alttakilerce de, epey sert yürütülen bu hesaplaşmada, bu grupların dışında kalanlarca yaşanırken asla demokratik ölçütlerle değerlendiremeyecek pek çok tutumun aslında birbirlerini kollamak için gerçekleştirildiği de öğreniliyor.

Birbirlerine yazdıkları metinlerle her iki yan da, kendi haklılıklarının ispatı için öyle
şeyleri hatırlatmaya kalkıyorlar ki!...

Arada kalanlar, iki tarafı da tekrar eski hale getirme isteğiyle geçmişteki dayanışmaları örnekleyince, bu birleşimin dışında kalanlarca yaşanırken şaşkınlık yaratan pek çok olgunun nedeni de iyice anlaşılmış oluyor.

En çarpıcı örnek iktidarın kalemşör çiftlerinden birinin gazeteler üzerinden paylaştığı mektubu. Arabuluculuk için kolları sıvayan bu kalemşör mektubun içinde kimin neye göz yumduğunu üstü kapalı hatırlatırken anti demokratik sayılacak pek çok tutumun nedenini de iyice açık ediveriyor. Ediveriyor çünkü neyi ifşa ettiğinin pek de farkında değil.

Yönetimce öznesi belirsiz meydan okumaların muhatabının legal muhalefetten çok başka odaklar olduğunu düşünenler, zaten yanılmadıklarını anlamış olarak acı acı tebessüm ediyorlar. Olan bitenin sadece büyük bir komplo olduğunu düşünme alışkanlığı gerçeği her zaman ki gibi saptırıyorsa da örtemiyor.

Sevgi Özkan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder