18 Temmuz 2013 Perşembe


Twitter’den Günah Çıkarmak!

 

Twitter atılarak günah çıkarılabileceği haberi, iletişim olgusunun önlenemez biçimlerini birer birer ortaya çıkaran nitelikte.

Twitter’dan günah çıkarmak aşamasına gelinmesi kilisenin gençlere yatırımı olarak yorumlanıyorsa da günahların gizliliğine Papanın dışında şahitler olacağını kaçınılmaz kılıyor.

Ulaştığımız bilgi çağının büyük veri kaydında yer alacak günahkarlıkların, nerelerde kullanılacağı düşündürücü.

Araya girenler bu kayıtları kimseye vermeseler de, bu uygulamada günah çıkarmanın gizliğine uymayan bir şeyler var gibi.

En gizli devlet belgelerinin semt pazarlarına düşecek hale gelmesi önlenemezken, twitter günahları bazı takiplerle istismar edilecek  yanlar içerecek gibi görünüyor.

Yakında bu yolla psikolog veya psikiyatr  görüşmeleri de başlarsa şaşıracak bir şey yok.

Başladı mı Yoksa?

Şu saate kadar böyle bir bilgi bana ulaşmadı. Düne kadar digital günah çıkarmadan da haberim yoktu ama bugün var.

Aslında twitter’ın kendisi başlı başına bir psikolojik takviye anlamına geldiği için psikolojik destek uygulaması kapsamına zaten giriyor denilebilir. Bilmediğin ve bilinmediğin kişilerle ilişki kurma alanı olarak yeterince rahatlatıcı işleve sahip olunan bu alanda ayrıca danışan, danışılan ilişkisinde de bu yola sonuç alınabilir de, bu kimin için iyi olur yanı düşündürücü çünkü hasta tüm varlığıyla bir bütün olduğuna göre karşılıklı iletişimin verileri nasıl gözden çıkarılabilir ki?

Ama olmazsa olmaz sanılan o kadar çok şey bir şekilde olabilirken kendi şartlarını da yaratıyor.

Sonuç, bildiğimiz insan gittikçe minsanlaşıyor besbelli.

Sevgi Özkan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder