30 Haziran 2012 Cumartesi

Nijeryalı kadın İmamı hatırlayan var mı?



Beş altı yıl kadar önceydi, Ülkemize gelen Nijeryalı bir kadın imam başındaki örtüye yönelik soru bombardımanına tutulunca başındaki örtüyü eliyle sıyırıp afro saçlarıyla, sorulanlara şu mükemmel cevabı vermişti. “Bu bir bez parçasıdır. Bunu ben ister takarım ister çıkarırım. Önemli olan benim ona verdiğim anlamdır. İnsanlarla ilişkimde bu rol oynamaz. Kimseyi de ilgilendirmez. Ondan başörtüsü dokunulmazlığı için daha farklı ve radikal bir cevap bekleyen soru avcıları şaşırıp kalmışlardı. Sonra istedikleri gibi olmayan bu cevabın üstünde durmamayı tercih ettiler.

Şevval Sam’ın yine bu tür bir beklentiyle kendisine yöneltilen cevabında yer alan aynı nitelikte sözlerinin, her şeyi bu örtüyle ölçmeye kalkanlarca nasıl çarpıtıldığını görünce bu kadın geldi aklıma.

Şimdi işgüzar bazı yönetimlerce konserleri yasaklanıyormuş. Kimi kime yasaklıyorlar acaba? Bir kısım kafalar anlayışsızlıkta mı, tutuculukta mı çok ilerlediler karar veremedim ama başkalarıyla uğraşmaktan kendilerini ihmal ettikleri ve ne yaptıklarının farkında olmadıkları çok belli.

Sevgi Özkan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder