29 Aralık 2011 Perşembe

MÜFTÜ’NÜN GÖZ YAŞARTICI YENİ YIL HEDİYESİ!

Keşanlı müftünün “Noel Baba dürüst adam olsaydı kapıdan girerdi. Öyle paldır küldür girilir mi doğru dürüst kapıyı çalar girersin” sözleri, hepimizi eğlendiren bir yılbaşı hediyesine dönüştü.
Medya ve sosyal medyayı sallamakla kalmayıp yabancı medyaya da ulaşan ve son yılların istisnasız herkesi her duyuşta tekrar güldüren bu ifadeye, tüm zamanların en gülünç ifadesi unvanı bile verilebilir.
Bazı kanallar, Cem Yılmaz’ın Noel Baba üzerine esprili şovuyla birlikte vererek karşılaştırma olanağı sağladı ve Cem Yılmaz‘ın tahtını salladı sanki.
Allahtan müftü sözlerine niye gülündüğünü anlamıyordur. Yoksa daha doğal olduğu ve daha çok malzeme çıkabileceği belli olan bu anlayışa uzun süre zirvede kalacağını görürdü.
Ama biraz zor. Çünkü sözlerine karşı resmi inceleme başlatıldığı haberi doğruysa bundan sonra da anlaması artık mümkün olamaz.
Hatta Noel Baba'dan yana kendisine karşı tavır alındığını bile düşünebilir.
Hepimize bilmeden verdiği bu eğlenceli yılbaşı hediyesi için müftüye ne kadar teşekkür etsek azdır.
Bir cehalet birikiminin dışa vurması olan bu değerlendirme, 40 yılda bir olması ve çok geniş bir kitleyi gülmekten kırıp geçirmesiyle doğal afet etkisi yapsa da aslında barındırdıkları yönünden neleri ifade ettiği ortada.
Çünkü bu ifadede bilgisizlik var, bilmediğini bilmemek var ve en önemlisi bilmediği konuda konuşmak ve değerleri karalamak var.
Bu durum aslında ülkemizde birçok yerde, pekçok konuda rastlanan yaygın bir davranış olarak belki de hepimizi -biraz da kendimizi gösterdiği için- güldürdüğü kadar ağlatmalı da.

Sevgi Özkan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder