13 Haziran 2011 Pazartesi

MEYDANLAR AKP'YE Mİ KALDI ?

Sandığın ustası, politika ustası gibi taltiflerle taçlandırılan İktidarın seçim zaferi,
öyle yorumlarla anlamlandırılıyor ki meydanlar AKPye kaldı demek mümkün.
Taraftar sayısı artsa da, sandalye sayısı azalan bir partinin değerlendirilmesindeki bu çoşku geçince, ülkenin iç ve dış gündenmindeki mutlaka halledilmesi gereken sorunlar unutulmuş gibi.
Bunların bir kısmı baskılanabilir, bir kısmı ise asla baskılanamayacak kendini dayatan sorunlar olarak bu iktidarı uğraştıracağa benziyor.
Yani, zafer neşesinin altında endişeli bir ruh hali yatıyor olmalı.
"İkdidarsa, buyrun iktidar. Şimdi ne yapılacak?" sorgulaması muhaliflerden önce onların kendilerine sordukları bir soru olmalı.
Suriye ile ilişkiler, gelişmeler, Kürt realitesi ile acil hesaplaşma durumu, zafer neşesinin gerçeklerle gölgelenen yanını ortaya çıkarıyor.
Toplu sınavlarda ortaya çıkan başarısızlık, nüfus kayıtlarındaki tüm açıklamalara karşın düşündürücü artış, sonuçların yasak bitiminden itibaren saptanma başarısını, şaşırıtıcı bir maharete dönüştürmesi, oyun bozanlık algısı yaratmamak için sıcağı sıcağına konuşulmayan tuhaflıklar.
Bu ülkenin oy verme yetkisindeki seçmenlerin yüzde ellisinin gidişatı onayladığı görülüyorsa geri kalan yüzde ellisini de sorunlara ve acayipliklere cevap beklediği unutulmamalı
Seçmen şunu dedi bunu dedi diye, mevcut açıkları oy miktarıyla kapatmaya kalkanlar, geri kalan yüzde ellinin ne dediği üzerine de mutlaka düşünmeliler. Meydanlar her zaman akla takılır.

Sevgi Özkan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder